Bayou chicken met macaronischelpjes

bayou_chicken (3K)

  • 300 g macaroni schelpjes beetgaar gekookt
  • 250 g kipfilet in reepjes gesneden
  • 1 snufje chilipoeder
  • 2 eetl. olijfolie
  • 3 eetl. rode pesto
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • 1 zak Italiaanse roerbakgroenten
  • versgemalen peper en zout
  • ½ glas witte wijn
  • 3 dl slagroom

Kruid de kipreepjes met peper, zout en chilipoeder en wrijf ze in met de pesto.
Laat het 10 minuten intrekken.
Bak de kip in een ruime pan met olijfolie goudbruin en net gaar.
Neem de kipreepjes uit de pan en houd ze apart.
Voeg de overige olijfolie toe en bak de knoflook en roerbakgroenten op een hoog vuur tot ze beetgaar zijn.
Blus het af met de witte wijn en voeg er vervolgens de slagroom aan toe.
Laat het geheel even doorkoken en voeg daarna de kipreepjes weer toe.
Laat de kip nog even meekoken op matig vuur.
Schep daarna de macaronischelpjes erbij en meng het goed door elkaar.
Schep de pasta in diepe voorverwarmde borden en serveer deze direct.

Wijnadvies
Bardolino Rosso, Italie

Succestip
Maak deze schotel een dag van tevoren.
Verwarm de pasta voor gebruik in de magnetron of in een voorverwarmde oven op 200 °C in ca. 10 minuten.

Bron: Spar Succes recepten

Terug