Bami van woknoedels met citroenkip

bami_woknoedels (2K)

  • ketjap manis
  • 1 zak (250 g) wok noedels
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 pak (ca. 500 g) bamigroentepakket met rode peper

Breng in een ruime pan een flinke laag water met een scheutje ketjap aan de kook.
Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Pel en snijd de teentjes knoflook in plakjes.
Snijd het pepertje in smalle ringen.
Snijd de kipfilet in lange repen en meng ze met 3 eetlepels ketjap en de knoflook.
Boen de citroen schoon en rasp de schil boven de kip.
Pers de citroen uit en voeg 2 eetlepels sap aan de kip toe.
Goed mengen en 3 minuten laten staan.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de kip 5 minuten.
Wok vervolgens de groenten en de peperringetjes 3 minuten mee met de kip.
Voeg de noedels en wat citroensap naar smaak toe en wok ze ca. 2 minuten mee.
Schep de bami op borden of in kommen.

Op tafel
Zet seroendeng voor een lekker smaakje en kroepoek naturel voor een knapperig effect op tafel.

Lekker anders kan ook
Vervang de citroen door 1 sinaasappel en voeg 1 sinaasappel in partjes toe met de noedels.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Kruidige kippensoep en Citroensorbet mèt toe.

Bron: Conimex

Terug