Bami speciaal met bamboescheuten en kip

bami_speciaal (2K)

  • 250 g mie (nestjes)
  • 400 g kipfilet in reepjes
  • 1 pakje Conimex Mix voor Bami Speciaal
  • wokolie
  • 1 blikje bamboescheuten (140 g)
  • 2 rode paprika's
  • 6 lente-uitjes

Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Meng de kipreepjes met de kruidenmix (uit het pakje) en 2 eetlepels olie.
Wel de groente-kruidenmix minstens 10 minuten in 5 dl heet water.
Laat de bamboescheuten uitlekken en spoel ze goed schoon.
Was en snijd de paprika´s in halve ringen.
Was en snijd de lente-uitjes in schuine plakjes
Verhit een grote wok, voeg een klein scheutje olie toe en wok hierin de kipreepjes 2 minuten.
Voeg de paprika en de bamboescheuten toe en wok 2 minuten mee.
Voeg de gewelde groenten en de mie toe en warm het geheel goed door.
Wok op het laatst de lente-uitjes kort mee.
Schep de bami speciaal op 4 diepe borden.

Op tafel
Lekker met de pittige gebakken sambal badjak en atjar tjampoer als een frisse salade erbij.

Lekker anders kan ook
Vervang de kipreepjes door vleesreepjes.
Voeg aan de lente-uitjes een scheutje ketjap manis toe.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Kerrie-kokossoep en Flensjes met karamelappeltjes toe.

Bron: Conimex

Terug