Bami goreng met rode ui, citruskip en koriander

Bami goreng met rode ui, citruskip en koriander

  • 0.5 zak (250 g) mienestjes
  • 250 g kipfilet zonder vel en botten
  • 2 eetl. sinaasappelsap
  • 2 eetl.s ketjap asin
  • 3 kleine rode uien
  • 1 rode peper
  • 500 g chinese kool
  • 2 eetl. wokolie
  • 1 pakje Conimex Mix voor Bahmi Speciaal
  • 4 eetl. grof gehakt koriander

Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de mie volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, spoel af met koud water en laten uitlekken.
Snijd ondertussen de kip in heel kleine stukjes.
Meng met het sinaasappelsap, de ketjap en ½ theelepel gemalen zwarte peper.
Marineer 5-10 minuten.
Pel de uien, snijd ze in reepjes.
Halveer het pepertje, verwijder de pitjes en snijd in halve ringetjes.
Snijd de kool in reepjes.
Verwarm een wok op hoog vuur, voeg 2 eetlepels wokolie toe en roerbak de kip 4 minuten.
Voeg de uien en de rode peper toe en roerbak 2 minuten.
Voeg de Chinese kool toe en wok nog 2 minuten.
Voeg de groentemix uit het pakje en 10 cl koud water toe en wok nog 5 minuten.
Schep de mie en de kruidenmix uit het pakje erdoor en roerbak nog 3 minuten.
Schep 2 eetkepels koriander door de bami goreng.
Schep de bami op 4 borden of in kommen en strooi de rest van de koriander erover.

Serveer tip
Geef voor een lekker knappertje Conimex Kroepoek Sweet Chili bij de bami goreng met rode ui, citruskip en koriander en zet voor extra pit sambal manis op tafel.

Variaties
Gebruik voor extra kookgemak 600 g bamigroenten in plaats van de Chinese kool en rode uien.

Bron: Conimex

Terug