Bami goreng met paksoi en kipsaté

Bami goreng met paksoi en kipsaté

  • 250 g mienestjes
  • 1 zak Conimex mix voor bami goreng
  • 300 g kipfilet
  • 4 eetl. wokolie
  • 1 eetl. ketjap asin
  • 1 paksoi
  • 2 tenen knoflook
  • 4 eetl. gebakken uitjes
  • ½ potje milde satésaus
  • extra nodig: satéstokjes

Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de mienestjes volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, spoel af met koud water en laten uitlekken.
Meng de Conimex mix voor bami goreng met 10 cl kokend water en laat minstens 10 minuten wellen.
Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
Meng de kip met 1 eetlepel wokolie, eventueel wat peper en de ketjap asin.
Rijg aan de satéstokjes.
Snijd de paksoi in reepjes.
Pel en snijd de knoflook in plakjes.
Verhit een grillpan of -plaat en rooster de satéstokjes 5 minuten rondom totdat de kip gaar is.
Houd de stokjes warm onder aluminiumfolie.
Verwarm ondertussen een wok op hoog vuur, voeg de rest van de wok olie toe en roerbak de paksoi met de knoflook 3 minuten.
Roer de gewelde mix erdoor en roerbak kort mee.
Schep de mie erdoor en warm goed door.
Voeg voor een lekker knappertje de gebakken uitjes toe aan de bami.
Verwarm de smeuïge satésaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verdeel de bami over 4 borden of grote kommen.
Leg de kipsaté ernaast.
Schep er wat smeuïge satésaus bij.

Serveertip
Lekker vooraf: Aziatische garnalendip.
Passend nagerecht: Ananassalade en verse munt met vanille-ijs.

Variaties
Je kunt de paksoi in deze bami goreng met paksoi en kipsaté vervangen door spitskool of Chinese kool.
Bestrooi de bami voor wat extra groen met wat fijngehakte koriander of peterselie.

Bron: Conimex

Terug