Bami met citroen-sojakip, gebakken uitjes en gado gado

bami_citroensojakip (2K)

  • ½ zak (250 g) mie (nestjes)
  • 1 citroen
  • wokolie
  • 400 g kipreepjes
  • 1 zakje Conimex Kruidenmix voor Bami
  • sojasaus
  • 600 g bamigroenten
  • 1 pot satésaus pikant
  • 6 eetl. gebakken uitjes

Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten en goed laten uitlekken.
Was en rasp de schil van de citroen.
Pers de citroen uit.
Verhit een wok.
Voeg een scheutje olie toe en wok de kipreepjes 5 minuten.
Voeg de kruidenmix en de helft van de citroenrasp toe en wok 3 minuten mee.
Voeg de mie en naar smaak een scheutje citroensap en sojasaus toe, warm het geheel goed door.
Verhit ondertussen een hapjespan.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin de groenten 5 minuten.
Voeg de rest van de citroenrasp en eventueel een scheutje sojasaus toe en wok 1 minuut mee.
Verwarm de satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking.
Schep de bami op 4 borden.
Verdeel de gewokte groenten ernaast, schep er wat satésaus over, bestrooi met wat gebakken uitjes.
Geef de rest van de satésaus er apart bij.

Op tafel
Zet lekker frisse atjar tjampoer, knapperige kroepoek java en pittige sambal badjak op tafel.

Lekker anders kan ook
Probeer ook eens de satésaus mild of satésaus met ketjap manis.

Bron: Conimex

Terug