Balinese kip,
met cashewnoten en sambalspinazie

balinese_kip (3K)

  • 400 g witte rijst
  • 400 g kipfilet
  • wokolie
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Ajam Smoor
  • 1 ½ pak (à 450 g) bladspinazie (ontdooid, uit de diepvries)
  • 2 theel. sambal badjak
  • 3 eetl. ketjap manis
  • 75 g gezouten cashewnoten

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd de kipfilet in reepjes.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de kipreepjes 3 minuten.
Voeg 2 dl water en de boemboe toe.
Goed mengen en 10 minuten laten pruttelen.
Bestrooi met de cashewnoten.
Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan of in een andere wok.
Voeg de spinazie toe en wok deze 2 minuten.
Voeg de sambal en de ketjap toe en bak deze 2 minuten mee.
Verdeel de kip over 4 borden, bestrooi met cashewnoten.
Schep de gewokte spinazie en rijst ernaast.

Op tafel
Lekker met atjar taugé.

“Ketjap is ook heerlijk door de jus, in het gehakt, in Hollandse stoofpotjes en door de tomatensoep!”

Bron: Conimex

Terug