Kip op Balegemse wijze

balegemse_kip (2K)

  • 4 kippenvleugeltjes
  • 4 kippenbouten
  • 125 g buikspek
  • 15 sjalotten
  • 15 grote champignons
  • 1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie)
  • 2 knoflookteentjes
  • ½ l kippenbouillon
  • ½ l blond streekbier
  • 1 borrel Balegemse jenever
  • 2 eetlepels bloem
  • 100 g boter
  • peper en zout

Snij het spek in blokjes en blancheer het met de gepelde knoflook in kokend water.
Fruit vervolgens aan in wat boter en bestuif met een eetlepel bloem.
Neem het spek en de look uit de pan en leg de stukken kip erin.
Bak ze goudbruin, voeg er de schoongemaakte champignons en grofgehakte sjalotten aan toe en flambeer alles met de jenever.
Roer de rest van de bloem los in het bier en giet dat samen met de bouillon over de kip.
Kruid met peper en zout en voeg het kruidentuiltje toe.
Laat onder deksel op een laag pitje gaar worden.
Verwijder het kruidenbuiltje en serveer met rijst.

Bron: KIP lekker

Terug