Bakken van eendenborst

Kerf de vetkant van de eendenborst met een tussenruimte van 1 cm. ruitvormig in tot bijna op het vlees.
Leg de borst met de vetkant naar beneden in een passende anti-aanbakpan en laat het vet op zacht vuur uitsmelten.
Dat vet wordt steeds heter en daardoor ontstaat een krokant korstje.
Strooi wat zout & peper op vleeskant en draai de eendenborst om, strooi ook wat zout & peper op het krokante korstje.
Bak de vleeskant zachtjes in het uitgesmolten eendenvet, afhankelijk van de dikte van het vlees en de gewenste cuisson * ca. 5 - 10 minuten.
Neem de borst uit de pan en leg hem op een warm bord, dek luchtig af met aluminiumfolie.
Zet het bord op een warme plaats en laat het vlees 15 minuten rusten.
Trancheer en serveer volgens recept.
Om het helemaal goed te doen volgens de chef: zorg dat het bord waarop de eendenborst te rusten wordt gelegd, de plank waarop hij gesneden wordt en het bord waarop het vlees geserveerd wordt heel warm zijn, net niet met blote handen vast te pakken.
*) Cuisson is gaarheid.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug