Bacon belegde kip

bacon_kip (2K)

  • 1 panklare kip
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. sinaasappel sap
  • 1 eetl. bloemenhoning
  • ½ theel. sambal
  • ½ theel. zout
  • 1 theel. peper
  • 1 theel. paprikapoeder
  • ½ theel. kerrie poeder
  • 20 plakjes bacon
  • 75 g kaas
  • 350 g kleine spruitjes
  • 100 g boter
  • 4 vleestomaten
  • 1 ui
  • 4 eetl. basilicum
  • 2 eetl. Parmezaanse kaas

Maak de knoflook schoon en snij deze in stukjes.
Maak de boontjes schoon en breek deze in gelijke stukjes.
Maak de ui schoon en snipper deze fijn.
Maak de tomaten schoon en snij deze in stukjes.
Hak de basilicum zeer fijn.
Rasp de Parmezaanse kaas fijn.
Maak van de knoflook, sinaasappel sap, honing, peper, paprikapoeder, kerriepoeder sambal en zout in de vijzel een mooie pasta.
Bestrijk de kip met een kwastje dun met de boemboe.
Verwarm de oven op 150 °C.
Leg de kip op een rooster in een ovenschaal en zet deze voor 60 minuten in de oven.
Leg de kip dan in een ovenschaal en beleg de gegrilde kip met plakjes bacon, bestrooi die met de kaas en bak ze onder de nog warme grill knapperig.
Maak intussen de boontjes koken tot deze beet gaar zijn.
Giet de boontjes af, voeg de ui en tomaatblokjes en verwarm dit mengsel al omscheppend.
Voeg een flinke draai peper en de basilicum toe en strooi er de Parmezaanse kaas over.
Schep de groenten rond de kip op de schaal en serveer het gerecht met macaroni.

Bron: Familie recept
Gepubliceerd door: Mijn receptenboek

Terug