Wiener Backhendl

Net als Wiener Schnitzel, alleen nu worden de stukken kip voorgebakken.

  • 1 kippetje van ca. 1 kg
  • bloem
  • zout
  • paprikapoeder (mild)
  • citroen
  • citroensap
  • 2 eieren
  • broodkruim of beschuitkruim
  • reuzel
  • boter

Een heel kippetje van ca. 1 kg in 4 stukken verdelen (of bouten nemen).
De stukken kip met zout en paprikapoeder (mild) inwrijven, even voorbakken zodat ze half gaar zijn.
Uit het vet nemen, goed afdrogen.
Dan de stukken met een beetje citroensap besprenkelen, door bloem halen, dan door 2 losgeklopte eieren waar een lepel water doorheen is geklopt.
Dan door ruim broodkruim (toast verkruimelen) of beschuitkruim halen, alles goed bedekken, goed vastkloppen en een kwartiertje laten liggen.
Dan in koekenpan half reuzel/half boter verhitten, de stukken op halfhoog vuur bakken tot het korstje bruin is, omkeren en op de andere kant bakken.
De stukken moeten ruim in het vet liggen.
Stukken op keukenpapier leggen en warmhouden.
Serveren met schijfjes citroen erop, frietjes en een gemengde salade erbij geven.

Cecile

Terug