Ayam Pedas

  • 1 kip (1000 g) of 5 a 6 pootjes
  • 5 dl slaolie om te frituren
  • ½ á ¾ dl slaolie
  • 2 middel grote uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 tjabe rawits
  • ½ eetl. assem
  • 2 á 3 dl water

Boemboes:

  • 2 blaadjes salam
  • 2 plakjes laos
  • 2 eetl. sambal oelek
  • 1 theel. trassi
  • 2 theel. suiker
  • 1 theel. ve-tsin
  • zout naar smaak

Maak de kip schoon en snijd die in 5 á 6 stukken.
Laat in een wadjang of frituurpan slaolie goed heet worden en frituur hierin de stukken kip bruin.
Snijd de uien en knoflook fijn en fruit deze in slaolie glazig.
Kneus de tjabe rawits, voeg ze met de boemboes toe en fruit ze even mee.
Doe dan de gebakken kip erbij.
Los de assem op in water en voeg dit ook toe.
Laat het geheel ongeveer een half uur sudderen, totdat de kip gaar is.
Verwijder voor het opdienen de blaadjes en de laos.

Laurenz

Terug