Mediterraan gevulde aubergines met kip

aubergine (2K)

  • 300 g kipgehakt
  • 4 kleine aubergines
  • olijfolie
  • 2 gepelde en fijngehakte tomaten
  • 2 gesnipperde sjalotjes
  • 3 gesnipperde pijpajuintjes
  • Verstegen Mini Kruidenmix met zeezout voor
    Couscous en Tagine
  • 2 eetl. broodkruim
  • 1 eidooier
  • 4 eetl. melk
  • kaas naar keuze (feta, geitenkaas, mozzarella, ...)

Was de aubergines en maak om de centimeter een overlangse insnijding.
Leg de aubergine plat op tafel en snijd er bovenaan een plakje af.
Hol hem uit met een kleine lepel tot ongeveer een halve centimeter van de pel.
Laat de aubergines kleuren in olijfolie.
Meng het kipgehakt met de tomaat, de sjalot, de pijpajuin, de kruidenmix voor couscous en tagine, het broodkruim, de eidooier en de melk.
Vul de aubergines met dit mengsel.
Schik de gevulde aubergines in een beboterde ovenschotel.
Werk af met kaas en laat gedurende 35 à 40 minuten in de oven garen op 160 °C.

Tips
Lekker met couscous of rijst.
Serveer met een salade en een yoghurtdressing.
De pijpajuin kan je vervangen door verse koriander of muntblaadjes.

Bron: KIP lekker

Terug