Arroz con pavo
geroosterde kalkoenfilet met korianderrijst

arroz (2K)

  • 600 g kalkoenfilet (verdeeld in 8 stukken)
  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. suiker
  • 4 eetl. citroensap
  • ½ theel. komijnpoeder
  • versgemalen zwarte peper en zout
  • 400 g long grain rijst
  • 200 g verse doperwten of ontdooide uit de diepvries
  • ½ rode- en ½ groene paprika in zeer kleine blokjes
  • 4 eetl. gesneden verse koriander
  • 2 flesjes bokbier

Meng het citroensap met komijnpoeder, olijfolie, suiker, peper en zout en wrijf hiermee de kalkoenfilet in.
aat het vlees afgedekt in de koelkast 1 uur marineren.
Kook ondertussen de rijst gaar in het bokbier in ca. 20 minuten.
Als de rijst bijna gaar is, het vocht is dan zo goed als verdampt, de doperwten, paprika en koriander toevoegen en op smaak brengen met versgemalen zwarte peper en zout.
Houd het rijstmengsel warm tot gebruik.
Bak vervolgens de kalkoenfilet in de grillpan in ca. 10 minuten, goudbruin en gaar.
Leg de kalkoenfilets daarna op de rijst en dek het geheel af met aluminiumfolie en laat alles samen nog een paar minuten doorwarmen.
Schep de rijst vervolgens in het midden van een voorverwarmd bord en leg hierop 2 stukken kalkoenfilet.

Succestip
Serveer hier tortillachips en tomatensalade bij.
Als u geen liefhebber bent van koriander kunt u deze vervangen door peterselie of bieslook.

Wijnadvies
Merlot, Sierra Valley, California, Verenigde Staten

Bron: Spar Succes recepten

Terug