Gestoofde Argentijnse citroenkip

  • 1 kip of braadkuiken
  • 2 middelgrote uien
  • 4 tenen knoflook
  • 1 middelgrote prei
  • bosje verse peterselie
  • 4 wortels
  • 4 plakken citroen
  • witte wijn
  • 1 glas kippenbouillon
  • 1 theel. paprikapoeder (niet heet)
  • 1 theel. kerriepoeder (niet heet)
  • 1 theel. cayennepeper
  • zout & peper
  • boter & olijfolie

Snij de kip of het braadkuiken in stukken, verwijder het overtollige vet en smeer in met zout en peper.
Smelt de boter met de olijfolie in de stoofpan, laat bruin worden en braad de kip goed aan.
Snij intussen de uien, knoflook, prei, wortelen en peterselie klein.
Haal de kip uit de pan en fruit de uien, knoflook, prei, wortelen en peterselie in het kippenvet.
Doe de stukken kip er weer bij in de pan en giet er een flink glas witte wijn en de kippenbonillon bij.
Bestrooi het geheel met paprikapoeder, kerriepoeder en cayennepeper.
Snij vier plakken citroen en leg die erbij.
Laat ongeveer een uurtje stoven.
Haal de plakken citroen halverwege de braadtijd uit de pan.
Serveer met gekookte rijst

Bron: MUG, Marlies

Terug