Gekonfijte Ardense kip met groentjes en espuma van aardappel

ardense_kip_groentjes (2K)

  • 2 grote kipfilets
  • 600 g smout
  • peper & zout
  • 4 salieblaadjes
  • 1 lookteentje
  • 1 grote aardappel
  • 30 g koude hoeveboter
  • 15 cl melk
  • 15 cl verse room
  • 50 g verse erwtjes
  • 30 g verse jonge tuinbonen
  • 3 dl kippenbouillon

Warm de oven op 90 °C.
Snijd de kipfilets in twee, kruid met peper en zout.
Schik in een ovenschaal met smout, lookteentje en salie.
Schuif in de oven en laat 1½ uur garen.
Wikkel de aardappel in aluminiumfolie en laat 1 uur garen in de oven.
Meng het aardappelkruim met de room, de melk, 15 cl kippenbouillon, peper, zout en mix fijn.
Zeef de puree, maakt een zo luchtige mogelijke aardappelpuree en meng hem voor het opdienen met wat opgeklopte room.
Pocheer de erwtjes en de tuinbonen apart in kokend water, giet af en verfris met koud water.
Onvlies de tuinbonen.
Breng de resterende bouillon aan de kook.
Voeg de koude boter toe en mix tot schuim.
Schik de groenten in een diep bord en leg hierop de lauwe kip.
Spuit wat aardappel espuma en werk af met de saus.

Tip

Wie geen sifonfles heeft voor de espuma, maakt een zo luchtig mogelijke aardappelpuree en mengt hem voor het opdienen met wat opgeklopte room.

Bron: KIP lekker

Terug