Antilliaanse kalkoen

  • 1 kleine kalkoen of 6 dijen of poten
  • 2 flinke uien
  • (eventueel:) 1 citroen in schijfjes
  • 1 potje kappertjes (uit laten lekken)
  • 1 zakje pruimen
  • 1 zakje rozijnen
  • 1 pakje margarine 250 g
  • peper en zout
  • djintan
  • braadslede
  • aluminiumfolie

De kalkoen in stukken snijden en insmeren met peper, zout en djintan.
Op de bodem van de braadslede de helft van de boter in klontjes leggen.
Daarop wordt de kalkoen gelegd, met erop en ertussen de rest van de ingrediënten.
De rest van de boter wordt in blokjes erover verdeeld.
Het geheel afdekken met aluminiumfolie.
In de oven op 3 (gas) of op 180 °C ongeveer 3 uur gaar laten worden.

Als 't van te voren wordt klaargemaakt dan op de laagste stand opwarmen en het vlees even omdraaien zodat alles vochtig is en niet het bovenste uitdroogt.

Bron: Alex Wijffels
Gepubliceerd door: Nl.culinair Huis Pagina

Terug