Hij gelooft in mij-bok

andre (2K)

  • 1 haantje
  • 1 citroen
  • 4 sjalotjes
  • 2 koolrabi's
  • 1 pond aardappelkrieltjes
  • 150 g peulen
  • 1 André
  • peper
  • allesbinder
  • olie
  • boter

Peper en zout het haantje.
Snijd een citroen doormidden en stop deze in de buik.
Bak het haantje aan in wat olie en boter.
Snijd de sjalotjes doormidden en bak ook even aan.
Blus alles af met 30 cl André.
Laat met deksel op de pan 15 minuten sudderen.
Voeg dan de ongeschilde krieltjes toe.
Beetje zeezout erover.
Na 30 minuten de in repen gesneden koolrabi en afgehaalde peulen erbij.
Beetje zeezout & peper erover.
Dit tezamen nog 15 minuten doorsudderen.
Verwijder het haantje.
Snijd deze in hapklare brokken en bind de groenten met allesbinder.
Leg de aardappelen en groenten met saus op een schaal en daarboven op de stukken kip.

Bron: Els van der Linden, café In de Wildeman
Gepubliceerd door: Brouwerij de Prael

Terug