Kip met ananascurry

  • 750 g kipfilet in stukjes van ca. 3 cm²
  • 8 bosuitjes, in dunne ringen gesneden
  • 1 (vlieg)ananas in blokjes
  • 2 eetl. groene currypasta
  • 2 eetl. nam pla (vissaus)
  • 4 dl. kokosmelk
  • 2 sprieten sereh, zeer fijn gesneden
  • zout, peper, djahe, ketoembar
  • korianderblaadjes, fijngesneden
  • arachideolie

Bestrooi de kip met zout, peper, djahe en ketoembar, laat ze een ½ uur op kamertempetaruur liggen en bak ze rondom lichtbruin in arachideolie.
Roer de groene currypasta erdoor.
Voeg de kokosmelk, sereh en vissaus toe en laat ca. een uur zachtjes sudderen, voeg na ½ uur ananas en bosuitjes toe.
Verdeel het gerecht over de borden en strooi er wat koriander over.
Serveer met Thaise rijst.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug