Cazuela de pollo con almendras,
Stoofpotje van kip met amandelen

  • 1 citroen door de helft gesneden
  • stukken kip voor 4 pers.
  • 1 ui gesnippert
  • stukje verse gember fijn gehakt
  • snufje kaneel
  • beetje safraan
  • 125 g gehakte amandelen
  • een hand vol peterselie fijn gehakt
  • zout
  • peper

Je knijpt het sap van de citroen uit over de kip en wrijft de kip er goed mee in samen met wat zout en peper.
Je mengt de gember, de safraan en de kaneel met elkaar en ook dit wrijf je uit over de kip.
Laat de kip zo een uurtje staan op kamertemperatuur.
Je braad de kip in een pan en je voegt de ui en de amandelen erbij, giet er water bij totdat de kip onder komt te staan.
Als het kookt sluit je de pan af en laat het op een zacht vuurtje een uurtje sudderen.
Voeg er de peterselie bij en laat het nog even 5 min koken.
Haal de kip eruit en dik de saus een beetje in en desgewenst kruidt het.

Bron: Smulweb

Terug