Ajam smoor met gerookte kip & courgette met witte rijst

Ajam smoor met gerookte kip & courgette met witte rijst

  • 1 courgette
  • 2 uien
  • 1 gerookte kipfilet
  • 400 g witte rijst
  • 2 eetl. wokolie
  • 1 bakje Conimex Boemboe Ajam Smoor
  • 1 theel. sambal badjak
  • ½ zak kroepoek Bali

Maak de courgette schoon en snijd in stukjes.
Pel en snijd de uien in halve plakjes.
Snijd de gerookte kip in plakjes.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en giet hem af.
Verhit ondertussen een wok voeg een eetlepel wokolie toe en roerbak hierin de courgette met de ui 5 minuten.
Voeg de boemboe ajam smoor, de sambal en 20 cl heet water toe en laat op een matig hoog vuur ca. 10 minuten garen.
Voeg de plakjes gerookte kip toe en als het gerecht te droog begint te worden een scheutje heet water en warm goed door.
Verdeel de ajam smoor en de rijst over 4 borden.
Geef de kroepoek er apart bij.

Serveertip
Zet een potje atjar tjampoer op tafel voor een lekkere fris zoete smaak.

Variaties
Deze ajam smoor met gerookte kip & courgette met witte rijst is ook heerlijk met runderreepjes. Vervang dan de kip door runderreepjes.

Bron: Conimex

Terug