Ajam Smoor met cashewnoten en spinazie met sambal en ketjap

ajam_smoor (2K)

  • 400 g witte rijst
  • 400 g kipfilet
  • wokolie
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Ajam Smoor
  • 1,5 pak (à 450 g) bladspinazie (ontdooid, uit de diepvries)
  • 75 g gezouten cashewnoten
  • sambal badjak
  • ketjap manis

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar (kijk op de verpakking voor de exacte kooktijd).
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.
Snijd de kipfilet in reepjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de kipreepjes 3 minuten.
Voeg 20 cl water en de boemboe toe.
Goed mengen en 10 minuten laten pruttelen.
Bestrooi met de cashewnoten.
Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan of in een andere wok.
Voeg de (uitgelekte) spinazie toe en wok deze 2 minuten.
Voeg de sambal en een scheutje ketjap naar smaak toe en bak deze 2 minuten mee.
Verdeel de ajam smoor met cashewnoten over 4 borden, schep de gewokte spinazie ernaast.
Geef de rijst er apart bij.

Op tafel
Lekker met knapperige atjar taugé.

Lekker anders kan ook
Voor een echt Halloween gevoel: vervang de spinazie door een in kleine blokjes gesneden flespompoen.
Wok deze ca. 5 minuten, voeg de sambal, de ketjap en een scheutje water toe.
Ca. 5 minuten zachtjes laten pruttelen totdat de pompoen gaar en zacht is.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Aziatische garnalendip en Citroensorbet mèt.

Bron: Conimex

Terug