Ajam setan, Duivelse kip

  • 8 kipkarbonades
  • 1 bouillonblokje (kip)
  • 2 theel. satékruiden
  • 1 ui
  • 2 eetl. sambal
  • 2 theel. laos
  • 2 eetl. ketjap (zoet)
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 theel. citroensap
  • 100 g tempeh

Begin tijdig, met afkoelen en intrekken ben je zo een halve dag verder voordat de kip voor de laatste keer de oven ingaat!
Gebruik kipkarbonades zonder vel en ongekruid.
Wrijf ze in met de satékruiden, bak ze bruin en goed gaar in olie.
Haal ze er uit.
Doe de kip in een open ovenschaal 30 minuten op 200 °C in de oven voor een droge korst.
Ui gesnipperd in het braadvocht van de kip in de pan doen.
Sambal, laos, kippenbouilon (30 cl van 1 blokje), ketjap en als laatste citroensap toevoegen.
Laat het maar staan tot dat de ui lekker zacht is.
Knoflook erbij (kijk uit, te hard meekoken maakt bitter).
De pan van het vuur en laten afkoelen.
Als het is afgekoeld, de gegrilde kip er in en 4 uur laten intrekken in de koeling.
Daarna nog 45 minuten in de oven (200 °C), op een schaal doen en tempeh er overheen kruimelen.

PM3 Receptensite

Terug