Ajam paniki met rode ui en paprika-bieslooknoedels

ajam_paniki_rode_uii (2K)

  • 1 zak woknoedels
  • 8 drumsticks
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Ajam Paniki
  • 4 rode uien
  • 1 zak drie kleuren paprika
  • wokolie
  • 1 - 2 theel. sambal manis
  • 6 eetl. fijngeknipte bieslook
  • ½ zak kroepoek Java

Kook de woknoedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud spoelen en laten uitlekken.
Meng de drumsticks met de boemboe en laat kort trekken.
Pel en snijd ondertussen de rode uien in partjes.
Snijd de paprika in stukjes.
Laat een (hapjes)pan heet worden, knijp er ca. 3 eetlepels wokolie in de pan, wacht tot de grootste belletjes verdwijnen en roerbak hierin de uien ca. 3 minuten.
Voeg de drumsticks (met de boemboe) en 2 dl heet water toe, schud de pan even heen en weer en laat op matig hoog vuur in ca. 25 - 30 minuten gaar worden.
Laat een wok op een hoog vuur heet worden, knijp ca. 3 eetlepels wokolie in de wok, wacht tot de grootste belletjes verdwijnen en roerbak hierin de stukjes paprika ca. 3 minuten.
Voeg de noedels en de sambal manis naar smaak (hoe meer,
hoe heter) toe en roerbak tot het geheel goed gemengd en lekker warm geworden is.
Meng op het laatst de bieslook door de noedels.
Verdeel de noedels en de drumsticks over 4 borden.
Leg de kroepoek Java erbij.

Op tafel
Zet als smaakmakers ketjap manis en lekker knapperige seroendeng op tafel om zelf naar smaak toe te voegen.

Lekker anders kan ook
Voeg met de rode uien ook 2 in plakjes gesneden teentjes knoflook en een fijngeraspt stukje (ca. 5 cm) verse gember toe.

Bron: Conimex

Terug