Ajam paniki uit de oven met rijst en wokgroenten

ajam_paniki_rijst (2K)

  • 400 g kipfilet
  • wokolie
  • 1 bakje Conimex Boemboe Ajam paniki
  • 400 g witte rijst
  • 600 g grofgesneden wokgroenten
  • 3 eetl. fijngehakte bladselderij
  • 4 eetl. dikke yoghurt
  • 4 eetl. geraspte kokos

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Wrijf de kipfilets in met 1 eetlepel olie en bedek ze rondom met de boemboe.
Leg de filets in een passende ovenschaal en laat de kip in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten gaar en goudbruin worden.
Halverwege keren.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit voeg een scheutje olie in een wok en roerbak hierin de groenten 5 - 8 minuten.
Hoe korter, hoe knapperiger de groenten. Schep de bladselderij erdoor.
Verdeel de warme rijst, de groenten en de ajam paniki over 4 grote borden en schep op elk bord een lepel yoghurt.
Bestrooi met wat kokos.

Op tafel
Zet voor de liefhebbers zoetige sambal manis en knapperige kroepoek Bali op tafel.

Lekker anders kan ook
Vervang de wokgroenten door 3 in repen gesneden paprika's en 1 in plakjes gesneden aubergine.

Bron: Conimex

Terug