Ajam paniki met pinda´s en groene kool met sambal

ajampaniki3 (2K)

  • 400 g witte rijst
  • 1 kleine groene kool
  • 400 g kipfilet
  • wokolie
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Ajam paniki
  • sambal tjampoer (Conimex)
  • 75 g gezouten pinda´s

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar (kijk op de verpakking voor de exacte kooktijd).
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.
Snijd ondertussen de kool in reepjes.
Snijd de kipfilet in blokjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de kipstukjes 3 minuten.
Voeg 20 cl water en de boemboe toe.
Goed mengen en 15 minuten laten pruttelen.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan of in een andere wok.
Voeg de koolreepjes toe en wok deze 5 minuten.
Voeg naar smaak (hoe meer, hoe heter!) sambal toe.
Verdeel de warme rijst over 4 borden, schep de ajam paniki erop en bestrooi met de pinda´s.
Geef de groene kool met sambal er apart bij.

Op tafel
Geef er voor een krokant accent kroepoek Bali bij.

Lekker anders kan ook
Vervang de pinda´s eventueel door andere nootjes, bijvoorbeeld cashewnoten.
Halveer of vermenigvuldig de ingrediënten verhoudingsgewijs voor minder of meer personen.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Thaise tomatensoep en Aziatische vla-flip.

Bron: Conimex

Terug