Ajam paniki met mango en lente-uitjes

ajam_paniki_mango (2K)

  • 400 g witte rijst
  • 400 g gebroken sperzieboontjes
  • wokolie
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Ajam paniki

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verhit een hapjespan, voeg een scheutje olie toe en roerbak de boontjes 3 minuten.
Voeg 1 theelepel van de boemboe toe en bak deze 2 minuten mee.
Voeg een flinke scheut water toe en laat de boontjes op een laag vuur met een deksel half op de pan in 15 - 25 minuten zachtjes gaar worden (hoe langer hoe zachter de boontjes, zo nodig nog een extra scheutje water toevoegen).
Schil ondertussen de mango, verwijder de pit en snijd in blokjes van ca. 3 cm.
Snijd de lente-uitjes in zo dun mogelijke reepjes en leg ze in een bakje met ijskoud water zodat ze mooi opkrullen.
Snijd de kipfilets elk in 6 stukken.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de kip 5 minuten.
Roer er de rest van de boemboe en 2 dl water door.
Laat het geheel 5 minuten op een hoog vuur koken totdat de helft van het vocht verdampt is.
Voeg op het laatst de blokjes mango toe en warm 1 minuut mee.
Schep de rijst, de boontjes en de ajam paniki met mango op 4 borden.
Bestrooi met de lente-ui.

Op tafel
Vervang water bij de boemboe door romige kokosmelk.

Lekker anders kan ook
Geef er lekker kruidige sambal badjak bij.

Bron: Conimex

Terug