Ajam paniki met komkommersalade

ajampaniki (2K)

  • wokolie
  • 400 g ongekruide mini drumsticks en kippenvleugels
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Ajam paniki
  • 1 grote komkommer
  • 1 zakje (150 g) geraspte wortel
  • Conimex woksaus
  • knoflook
  • koriander
  • 1 pak Mihoen
  • 1 citroen

Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de kip ca. 5 minuten.
Roer er de boemboe en 2 dl water door en laat het geheel ca. 10 minuten, met het deksel op de wok, zachtjes doorkoken.
Was en snijd ondertussen de komkommer in dunne plakjes.
Was de citroen, rasp de schil (ca. 1 eetlepel citroensliertjes) en pers de citroen uit.
Meng in een kom de plakjes komkommer met de citroensliertjes, het citroensap, de geraspte wortel en naar smaak de woksaus (ca. 5 eetlepels).
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
Voeg de mihoen toe aan het kokende water en laat de mihoen ca. 2 minuten koken.
Direct afgieten in een vergiet, met warm water afspoelen en goed laten uitlekken.
Schep de ajam paniki op borden of in een grote schaal.
Geef de komkommersalade en de warme mihoen er apart bij.

Op tafel
Zet gebakken uitjes op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.

Lekker anders kan ook
Als je niet van kluiven houdt, vervang dan de drumsticks en vleugeltjes door reepjes kipfilet of vleesreepjes.
Door de komkommersalade kun je ook slablaadjes en plakjes tomaat doen.

Bron: Conimex

Terug