Ajam paniki gehaktkoekjes en gewokte groenterijst met pinda's

ajam_paniki_gehaktkoekjes (2K)

  • 400 g witte rijst
  • 3 lente-uitjes
  • 400 g (kip)gehakt
  • 4 eetl. fijngehakte koriander
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Ajam Paniki
  • wokolie
  • 600 g oosterse wokgroenten
  • 50 g gezouten pinda's

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en goed laten uitlekken.
Snijd de lente-uitjes fijn.
Meng het gehakt met de lente-uitjes, de helft van de koriander en 1 eetlepel van de boemboe.
Maak er 8 - 12 koekjes van.
Verhit een grote koekenpan, voeg een scheutje olie toe en bak hierin de koekjes in ca. 8 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.
Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin de groenten ca. 5 minuten.
Voeg de rest van de boemboe en de rijst toe en bak 3 min. mee.
Schep de rest van de koriander en de pinda's erdoor en meng goed.
Verdeel de gewokte rijst over 4 grote borden, leg de koekjes erbij.

Op tafel
Geef er smaakmaker kroepoek naturel bij voor een lekker knappertje.

Lekker anders kan ook
Voeg aan het gehakt 1 theelepel geraspte verse gember toe.
Vervang de wokgroenten door in repen gesneden paksoi.

Bron: Conimex

Terug