Ajam paniki met gebakken banaan en groenterijst

ajam_paniki_banaan (2K)

  • 500 g kipvleugeltjes
  • wokolie
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Ajam paniki
  • 400 g witte rijst
  • 600 g Oosterse wokgroenten
  • 2 rijpe bananen
  • 2 theel. bruine suiker

Meng de kip met 1 eetlepel olie en de boemboe.
Verhit een hapjespan, voeg een scheutje olie toe en bak hierin in ca. 20 minuten de kip rondom gaar en goudbruin.
Geregeld keren.
Voeg tussentijds als de kip te droog begint te worden een scheutje kokend water toe.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten en goed laten uitlekken.
Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de groenten 5 – 8 minuten.
Hoe korter, hoe knapperiger de groenten.
Schep de rijst erdoor en rasp de schil van de limoen erboven.
Warm goed door.
Voeg naar smaak wat peper en zout toe.
Pel de bananen, halveer ze in de lengte.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan, bak hierin de banaan 1 minuut.
Voeg de suiker en het sap van een halve limoen toe en laat op een hoog vuur de suiker smelten en een laagje vormen om de banaan.
Verdeel de groenterijst over 4 grote borden, verdeel de kip erover.
Leg de bananen ernaast.

Op tafel
Geef er lekker knapperige Kroepoek Cassave bij.

Lekker anders kan ook
Lekker met een knapperig laagje om de banaan, meng 50 g bloem met een scheutje melk en een halve theelepel zout tot een vrij dik beslag.
Haal de bananen voor het bakken eerst door het beslag.

Bron: Conimex

Terug