Ajam paniki met ananas en broccoli

ajam_paniki_ananas_broccoli (5K)

  • 400 g witte rijst
  • 600 g broccoli
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 4 schijven ananas (vers of blik)
  • 400 g kipfilet
  • wokolie
  • 1 bakje Conimex Boemboe Ajam Paniki
  • 1 eetl. grofgehakte munt

Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Giet af in een vergiet, spoel af met koud water en laten uitlekken.
Snijd de broccoli in roosjes, de lente-uitjes in stukjes, de schijven ananas in zessen en de kipfilet in 12 smalle plakken.
Breng in een diepe pan ruim water aan de kook en kook de broccoli 4 minuten.
Afgieten.
Verwarm een hapjespan op hoog vuur, voeg een scheutje wokolie toe en bak de plakken kipfilet om en om in 3 minuten lichtbruin.
Voeg de ananas en lente-uitjes toe en bak 1 minuten.
Voeg de Conimex Boemboe Ajam Paniki en 20 cl heet water toe.
Meng en breng aan de kook.
Leg het deksel op de pan, zet het vuur laag en smoor in ca. 6 minuten gaar.
Schep de broccoli door de ajam paniki en warm nog even goed door.
Verdeel de rijst over 4 borden en schep de ajam paniki met ananas en broccoli erover.
Bestrooi met de munt.
In plaats van ananas kun je lychees (vers of uit blik) gebruiken.
Ze kunnen heel blijven.

Bron: Conimex

Terug