Ajam paniki met champignons en broccoli

ajampaniki2 (2K)

  • 300 g kipfilet
  • 250 g champignons
  • 600 g broccoli
  • 400 g roerbakgroenten
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Ajam paniki
  • 1 pakje Conimex Romige Kokosmelk
  • wokolie
  • sambal oelek
  • 1 zak Chinese eiermie

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout) aan de kook.
Voeg de mie toe aan het kokende water en kook deze in ca. 4 minuten gaar.
Trek de mie na 1 minuut koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om.
Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.
Snijd de kip in reepjes.
Borstel de champignons schoon en snijd ze in vieren.
Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de steel in dunne plakjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de kipreepjes 2 minuten.
Voeg de broccoli toe en (naar smaak) wat sambal (hoe meer, hoe heter!).
Voeg daarna de champignons toe en wok ze 3 minuten mee.
Roer de boemboe erdoor en wok nog 2 minuten.
Voeg de kokosmelk toe en laat ca. 5 minuten zachtjes pruttelen.
Schep de mie door de kip in diepe borden of kommen en strooi de geraspte kokos erover.

Op tafel
Zet stjar tjampoer op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen.

Lekker anders kan ook
Voeg gemengde paddestoelen toe en wok eventueel een paar klein gesneden tomaten met de paddestoelen mee.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf kruidige kippensoep en ananassalade en verse munt met vanille-ijs toe.

Ajam paniki is een gerecht van Sumatra waar vaak pittig gegeten wordt.
De basis van deze boemboe is dan ook rode peper.
In deze boemboe zit verder citroengras (dit geeft een frisse citroenachtige smaak), galangawortel (de pittige variant van gember) en komijn (zorgt voor een ronde kruidige smaak).
Hierdoor is Ajam paniki pittig, kruidig en perfect in balans waardoor de natuurlijke smaken van de kruiden en specerijen goed tot hun recht komen.
Met Ajam paniki geef je kip een gloedvolle en hartverwarmende smaak.

Bron: Conimex



Terug