Ajam mie met spinazie

ajam_mie (1K)

  • 1 pak Chinese eiermie
  • 1 eetl. ketjap asin
  • 400 g kipfilet
  • 2 eetl. wokolie
  • 450 g diepvries spinazie (ontdooid, uitgelekt)
  • 1 eetl. ketjap manis
  • 1 bakje Conimex Boemboe Ajam Smoor

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
Voeg de mie toe en kook deze in ca. 4 minuten gaar.
Trek de mie na 1 minuut koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Snijd ondertussen de kipfilet in stukjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de stukjes kip ca. 5 minuten.
Voeg de bladspinazie toe en roerbak deze 3 minuten mee.
Voeg vervolgens de boemboe, 2 dl water en een scheutje ketjap toe en roerbak nog 5 minuten.
Schep de mie erdoor en laat het goed doorwarmen.
Schep de ajam mie op 4 borden.

Op tafel
Zet kroepoek naturel en gebakken uitjes op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Lekker anders kan ook
Vervang de stukjes kip door vleesreepjes of tofu wokreepjes.
Voeg met de boemboe een scheutje ketjap en een theelepel sambal toe.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Kruidige kippensoep en Aziatische vlaflip toe.

Bron: Conimex

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug