Ajam ketjap in zoete sojasaus en paddestoelen met kerrienoedels

ajam_ketjap_sojasaus (2K)

  • 1 komkommer
  • 1 citroen
  • 15 g gemengde groene kruiden
    (munt, peterselie en/of koriander)
  • sambal brandal
  • ketjap manis
  • 1 zak (250 g) woknoedels
  • wok olie
  • 400 g kipreepjes
  • 1 zak Conimex roerbaksaus ajam ketjap
  • kerrie djawa

Schil en snijd de komkommer in reepjes.
Pers de citroen uit.
Hak de helft van de kruiden grof.
Trek de blaadjes van de rest van de kruiden los van de takjes.
Meng het citroensap met 0,5 dl water, 1 - 2 theelepels sambal, 2 eetlepels ketjap en de helft van de grofgehakte kruiden.
Leg de komkommerreepje in de dressing en laat ze tenminste 10 minuten staan.
Zo nu en dan omscheppen.
Kook ondertussen de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Verhit een hapjespan, voeg een scheutje olie toe en roerbak de kipreepjes 4 minuten.
Voeg de roerbaksaus toe en verwarm alles 3 minuten.
Verhit een wok.
Voeg een scheutje olie toe en wok de noedels met 0,5 eetlepel kerrie djawa en 2 theelepels sambal 2 minuten.
Voeg 2 eetlepels ketjap en de rest van de grofgehakte kruiden toe.
Schep de noedels en de ajam ketjap op 4 borden.
Strooi de kruidenblaadjes erover en geef de salade erbij.

Op tafel
Geef er kroepoek naturel bij.

Lekker anders kan ook
Vervang de komkommer door 350 g gemengde rauwkost.

Bron: Conimex

Terug