Ajam ketjap met paprika en verse gember

ajam_ketjap_paprika (2K)

  • 400 g witte rijst
  • 400 g kipfilet
  • 3 grote rode uien
  • wokolie
  • 1 stukje (ca. 5 cm) verse gember
  • 1 zak driekleuren paprika's
  • 1 zak Conimex Roerbaksaus Indonesische Ajam Ketjap
  • 2 eetl. fijngehakte peterselie

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd de kip in stukjes.
Snijd de uien en gember in dunne plakjes.
Maak de paprika's schoon en snijd in repen.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de kip ca. 3 minuten.
Voeg de ui, gember en paprikarepen toe en wok 5 minuten mee.
Voeg de roerbaksaus toe en laat goed warm worden.
Verdeel de warme rijst over 4 borden, schep de ajam ketjap erop en bestrooi met de peterselie.

Op tafel
Zet extra ketjap manis op tafel.

Lekker anders kan ook
Vervang de verse gember door 3 in kleine stukjes gesneden gemberbolletjes voor een zoetere en minder pittige gembersmaak.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Maleise kipsaté met ketjap-limoensaus en Citroensorbet mét toe.

Bron: Conimex

Terug