Ajam ketjap met koriander en doperwtjesrijst

ajam_ketjap (2K)

  • 400 g witte rijst
  • 500 g doperwtjes (diepvries)
  • 400 g kipfilet
  • 2 uien
  • wokolie
  • 1 zak Conimex Roerbaksaus Indonesische Ajam Ketjap
  • 3 eetl. fijngehakte koriander

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Kook de laatste 5 minuten de doperwtjes mee.
Snijd de kip in blokjes.
Pel en snijd de uien in halve ringen.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de kip ca. 5 minuten.
Voeg de uien toe en wok 5 minuten mee.
Voeg de roerbaksaus toe en laat goed warm worden.
Meng de helft van de koriander door de doperwtjesrijst.
Verdeel de ajam ketjap over 4 borden en bestrooi met de rest van de koriander.
Schep de doperwtjesrijst ernaast.

Op tafel
Lekker met de frisse atjar tjampoer als salade erbij.

Lekker anders kan ook
Vervang de koriander door peterselie of selderij.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Indiase maïs koekjes en Gemberyoghurt met cashewnoten toe.

Bron: Conimex

Terug