Ajam kerrie

Ajam kerrie

  • 500 g ongezouten kip (bijv. filet of pootjes)
  • 100 g champignons
  • 1 theel. djahé (gember)
  • citroensap
  • 4 eetl. ketjap manis
  • 1 zakje kerriesaus
  • 3 eetl. wokolie

Voeg 200 ml kokend water toe aan de sausmix.
Roer het geheel tot een gladde saus.
Meng de djahé met de ketjap.
Voeg vervolgens de kipfilet toe.
Bak de gemarineerde kipfilet in 3 eetlepels wokolie goudbruin.
Bak de in plakjes gesneden champignons vervolgens 2 minuten mee op een laag vuur.
Voeg vervolgens de citroensap toe.
Maak de kerriesaus volgens de bereidingswijze.
Leg de kipfilet en champignons op een schaal en giet hier de warme kerriesaus over.

Bron: Conimex

Terug