Ajam goreng met komkommersalade en rijst

Ajam goreng met komkommersalade en rijst

  • 1 rode peper
  • 2 kippenpoten
  • 1 eetl. citroensap
  • 2 eetl. ketjap manis
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theel. gemberpoeder
  • 2 eetl. olie
  • 150 g zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 1 komkommer
  • azijn
  • peper
  • 2 theel. kerriepoeder
  • 1 theel. geelwortel (koenjit, kurkuma)

Maak het pepertje schoon en snijd het heel fijn.
Neem het vel van de kippenpoten.
Maak een marinade van de fijngesneden peper, het citroensap, de ketjap, het uitgeperste teentje knoflook en 1 theelepel gemberpoeder.
Schep de marinade over de kippenpoten en laat dit afgedekt in de koelkast minimaal 2 uur marineren.
Verwarm 1 eetlepel olie en bak hierin de kip bruin.
Voeg de marinade en een scheutje water toe en stoof de kip in 50 minuten gaar.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Pel de ui en snijd hem klein.
Was de komkommer en halveer hem in de lengte.
Schaaf of snijd de komkommer in smalle plakjes.
Maak de komkommer op smaak met azijn, peper en wat gemberpoeder.
Fruit de ui met de kerrie en de koenjit in de rest van de olie zacht.
Meng er de gare rijst door.
Geef de rijst en de komkommersalade bij de kip.

Citroensap over?
Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Bron: Voedingscentrum

Terug