Ajam goreng koening

voor 6 personen

  • 2 stukjes verse koenjitwortel à 3 cm
    of 1 theel. koenjitpoeder
  • 40 g verse geschilde laoswortel
  • 20 g verse geschilde gemberwortel
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 eetl. suiker
  • 2 theel. zout
  • 1 theel. gemalen ketoembar
  • 1 theel. azijn
  • ½ eetl. tamarindepasta
  • 2 dl kokosmelk (blik)
  • 1 kg kip in stukken of 1 kg drumsticks
  • ½ - 1 liter frituurolie

Stamp de koenjit, laos, gember, knoflook en rode peper in een vijzel fijn of pureer ze in een keukenmachine.
Doe alle ingrediënten, behalve de olie, in een pan, voeg 25 cl water toe en breng het geheel aan de kook.
Kook de kip ± 30 minuten tot alle vocht is verdampt.
Neem de kip uit de pan, dep hem droog en frituur hem in de hete olie (180 °C) in 5 - 10 minuten krokant.
Voor een extra lekkere smaak kunt u de kruiden mee frituren (zeef de olie na het frituren).
Serveer de kip zonder kruiden.

Tip
Het gerecht wordt extra lekker als u de kip na het koken 1 nacht laat staan en hem pas de volgende dag frituurt.

Bron: Astrid Veltman

Terug