Ajam Bali met wortel, lente-ui en mie

ajam_bali_wortel_lente-ui (2K)

  • 500 g geschrapte wortel
  • 6 lente-uitjes
  • 400 g kipfilet
  • wokolie
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Ajam Bali
  • 1 zak (250 g) Chinese eiermie
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • sambal badjak

Snijd de worteltjes schuin in dunne plakjes, de lente-ui schuin in stukjes en de kipfilet in blokjes van ca. 3 cm.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin de kipblokjes ca. 3 minuten.
Schep de worteltjes erdoor.
Voeg de boemboe en 20 cl heet water toe en laat op een matig hoog vuur ca. 10 minuten garen.
Voeg tussentijds als het gerecht te droog begint te worden een scheutje heet water toe.
Kook ondertussen de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten.
Schep de lente-ui en de peterselie door de ajam Bali.
Breng de warme mie op smaak met 1 - 2 theelepels sambal, hoe meer hoe heter!
Verdeel de mie over 4 grote borden, schep de ajam Bali erbij.

Smaakinspiratie
Geef er smaakmaker kroepoek bali bij voor een lekker knappertje.

Lekker anders kan ook
Vervang de kipfilet door kippenvleugeltjes of drumsticks, deze moeten wel 15 - 20 minuten langer garen.

Bron: Conimex

Terug