Ajam Bali met broccoli en pittige pinda's

ajam_bali (4K)

  • 400 g witte rijst
  • 600 g broccoliroosjes
  • 2 (zoete) uien
  • wokolie
  • 400 g kippendijen (zonder bot)
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Ajam Bali
  • 50 g pinda's
  • ½ - 1 theel. sambal badjak
  • ½ zak kroepoek katjang pedis

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet en laten uitlekken.
Kook de broccoliroosjes ca. 8 minuten in ruim kokend water.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Pel en snijd de uien in halve ringen.
Laat een (hapjes)pan heet worden, knijp ca. 3 eetlepels wokolie in de pan, wacht tot de grootste belletjes verdwijnen en bak de kip rondom lichtbruin.
Voeg de uien toe en bak 3 minuten mee.
Voeg de Conimex Boemboe voor Ajam Bali en 2 dl heet water toe, schud de pan even heen en weer en laat op een matig hoog vuur in ca. 25 minuten gaar worden.
Laat een wok op een hoog vuur heet worden, knijp ca. 1 eetlepel wokolie in de wok, wacht tot de grootste belletjes verdwijnen en roerbak hierin de pinda's met de sambal badjak naar smaak (hoe meer, hoe heter) ca. 2 minuten.
Voeg de broccoli toe en roerbak tot het geheel goed gemengd en warm geworden is.
Verdeel de rijst, ajam Bali en de broccoli over 4 borden.
Strooi er wat kroepoek katjang pedis over.

Op tafel
Geef er als lekkere knapperige smaakmaker gebakken uitjes bij.

Lekker anders kan ook
Vervang de broccoliroosjes door peultjes of sugarsnaps, deze hoeven niet voorgekookt te worden.

Bron: Conimex

Terug