Aardappeltjes en kip in de oven

aardappeltjes_kip_oven (2K)

  • 20 kleine nieuwe aardappelen
  • 8 kippenbouten
  • 200 g artisjokharten (vers of uit blik)
  • 200 g kikkererwten (uit blik)
  • 2 dl kippenbouillon
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetl. rozemarijn
  • 2 eetl. platte peterselie
  • peper
  • zout

Verwarm de oven voor op 220 °C.
Snijd de ongeschilde aardappelen in plakjes van 1 cm.
Hak de rozemarijn en de knoflook fijn.
Leg de aardappelplakjes, de kippenbouten, de kikkererwten, de artisjokharten, de rozemarijn en de knoflook in een ovenschotel.
Overgiet met de kippenbouillon.
Breng op smaak met peper en zout.
Zet de schotel, met deksel, 1 uur in de oven.
Werk af met de peterselie en dien onmiddellijk op.

Tip
Je kan de kippenbouten vervangen door parelhoenbouten.

Bron: KIP lekker

Terug