Aardappelschotel met broccoli en kip

Aardappelschotel met broccoli en kip

voor 2 personen

  • 200 g kipfilet
  • 3 teentjes knoflook
  • 500 g broccoli
  • 2 eetl. olie
  • 1 handje basilicumblaadjes
  • 1 zakje aardappelschijfjes, ca. 500 g

Snijd de kip in dunne reepjes.
Pel de knoflook.
Maak de broccoli schoon.
Verdeel de groente in roosjes.
Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
Bak de knoflook in de olie op een zacht vuur in een wok of koekenpan.
Neem de knoflook uit de pan en bak de kipfilet al omscheppend in de achtergebleven olie.
Pureer de knoflook met de basilicum met een staafmixer.
Kook de aardappelschijfjes en de broccoli in weinig water in ca. 4 minuten beetgaar.
Laat dit uitlekken.
Doe de groente, de aardappelen en de knoflook bij de kip en warm alles goed door.
Maak op smaak met peper.

Basilicum over?
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 3 dagen houdbaar. Gebruik de rest in de spaghetti.

Bron: Voedingscentrum

Terug