Thaise kip met aardappelkroketjes en pijpajuin

Thaise kip (2K)

  • 8 kippenvleugels
  • 100 g gepelde grijze garnalen
  • 6 grote bloemige aardappelen
  • 1 dl droge sherry
  • 1 dl zoete Japanse rijstwijn
  • 1 limoen
  • 1 ei
  • 2 dl room
  • 1 teentje look
  • 1 eetl. verse bieslook
  • 2 dl sojasaus
  • paneermeel
  • bloem
  • 3 eetl. olijfolie
  • peper en zout
  • als garnering 4 lente-uitjes

Kook de geschilde en in stukjes gesneden aardappelen gaar in water (kan ook in de microgolfoven).
Breng de room samen met de olijfolie aan de kook.
Pureer de aardappelen met het room- en olijfoliemensel en breng op smaak met peper en zout.
Meng de aardappelpuree met de fijngesneden garnalen en de fijngehakte bieslook.
Maak er lange kroketjes mee.
Rol ze eerst in het geklutste ei, dan in de bloem en daarna in het paneermeel.
Meng de sojasaus, sherry, Japanse rijstwijn, geperste look en het limoensap tot een sausje.
Bak de kippenvleugels gedurende 20 minuten in de oven op 170 °C.
Overgiet ze regelmatig met het sausje tot de kip gaar is.
Tijdens het bakproces mag je ook een beetje water toevoegen om aanbranden te voorkomen.
Frituur de aardappelkroketjes goudgeel op 180 °C.
Serveer de kippenvleugels met de resterende saus en de aardappelkroketjes.
Garneer met de lente-uitjes.

Tips
De kippenvleugeltjes kan je vervangen door stukjes kip.
Als je het gerecht sneller wil klaarmaken, kan je de kippenvleugels ook bakken in de pan en blussen met de saus.

Bron: KIP lekker

Terug