Aardappeleilandjes met kip en Japanse bouillon

kipmetjapansebouillon (1K)

  • 4 kipfilets
  • 4 grote vastkokende aardappelen
  • 12 paddestoelen (bv. oesterzwammen)
  • 8 dl kippenbouillon
  • 4 eetl. sojasaus
  • 1 norivel
  • 2 theel. sesamzaad

Snijd de geschilde aardappelen in schijven van 0,5 cm en kook ze gaar in water met 2 eetlepels sojasaus (kan ook in de microgolfoven).
Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg ook hier 2 eetlepels sojasaus toe.
Knip het norivel met een schaar in kleine stukjes.
Voeg de paddestoelen toe aan de bouillon en laat alles nog 2 min verder koken.
Snijd de kipfilets in schijfjes van 1,5 cm.
Bak gedurende 5 min in een pan met hete olie.
Verdeel de aardappelschijfjes over 4 diepe borden en leg er de kippenreepjes op.
Giet de bouillon erover en breng op smaak met het versnipperde norivel en het sesamzaad.

Tips

Nori
Norivellen zijn samengeperste algen.
Algen zorgen voor een zuivering van het bloed en zijn dus heel gezond.
In dunne vellen te koop, veelal om sushi in te wikkelen of fijngesneden te gebruiken als garnering.

Je kan het norivel eventueel vervangen door fijngesnipperde verse bieslook.

Bron: KIP lekker

Terug