Aardappelcurry

  • 2½ dl kokosmelk (santen)
  • 1 theel.suiker
  • 2 eetl. citroensap
  • 2 dl. kruidenbouillon (v.e. tablet)
  • peper & zout
  • 3 eetl. ongezouten pinda's

Snijd de aardappelen in blokjes.
Pel de uien en snijd ze in ringen.
Snijd de kipfilet in heel kleine stukjes.
Pel en snipper de knoflook.
Verhit de olie in een grote braadpan en fruit de knoflook en de ui op een laag vuur en roer er het kerriepoeder door.
Voeg de aardappelen en de kipfilet toe en bak al omscheppend ca. 5 minuten.
Schenk de kokosmelk erbij en breng het tegen de kook aan.
Voeg de suiker, het citroensap, de bouillon en 2 eetlepels pinda's toe en laat op een laag vuur 5 minuten sudderen.
Op smaak brengen met peper en zout.
Strooi wat pinda's over de curry.

Erbij: spercieboontjes.

Bron: NIVAA
Gepubliceerd door: Nl.culinair Huis Pagina

Terug