Zelfgemaakte jenever

Zelfgemaakte jenever

voor 1 fles

  • 1 citroen
  • 1 limoen
  • 10 g gember
  • 2 theel. jeneverbessen
  • 2 theel. korianderzaad
  • 2 kardemompeulen
  • 1 eetl. peperkorrels
  • 1 stuk kaneel
  • 1 laurierblad
  • 1 chilipeper
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 theel. kamillebloesems
  • 75 cl wodka
  •  
    • ook
  • 1 glas met een schroefdeksel
  • 1 fles (1 l inhoud)

Was limoen en citroen warm en wrijf ze droog.
Rasp de schil in dunne reepjes met zo min mogelijk witte huid.
Schil en snijd de gember.
Rooster jeneverbes, korianderzaad, kardemom, peper en kaneel in een pan zonder vet en laat afkoelen.
Doe de citrusschil, gember, specerijen, kruiden en wodka in een schoon ingeschroefd glas en laat 12 uur in een koele donkere ruimte staan.
Giet de jenever door een zeef met gaasdoek en vul aan tot een schone fles.
Het recept produceert 75 cl zelfgemaakte jenever.

Bron: essen & trinken

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug