Warme chocolademelk

voor 8 - 10 bekers

  • 100 g pure chocolade
  • 30 g cacaopoeder
  • 75 g kristalsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 l volle melk
  • eventueel: slagroom uit een spuitbus

Breek de chocolade in kleine stukjes.
Roer in een kom de cacaopoeder met de kristalsuiker en vanillesuiker door elkaar.
Roer er 20 cl melk door en blijf roeren tot een klontvrij mengsel ontstaat.
Breng de rest van de melk in een pan met een dikke bodem aan de kook en schenk het cacaomengsel erbij.
Voeg ook de stukjes chocolade toe en verwarm het geheel al roerende 5 - 10 minuten tot een mooi gladde chocolademelk ontstaat.
Klop de melk met een garde licht schuimig.

Serveren
Schenk de chocolademelk in bekers en garneer eventueel met een flinke toef slagroom uit een spuitbus.

Tip
Maak de chocolademelk voor volwassenen extra lekker met een tic van rum of sinaasappellikeur.

Bron: Voedingscentrum

Terug