Walnootlikeur

Walnootlikeur

  • 20 groene walnoten
  • 3 l jenever/wodka (40%)
  • ¼ stokje kaneel
  • zeste van een biologische citroen
  • 10 koffiebonen
  • 10 kruidnagels
  • 1,2 kg suiker

Snijd de walnoten in vier stukken en plaats ze in een bak die groot genoeg is (bijvoorbeeld een glazen mandfles).
Verkruimel het kaneelstokje en voeg toe aan de noten met de citroenschil, koffiebonen en kruidnagels.
Vul met het aan met jenever of wodka en sluit het.
Verpakking warm en helder houden, om de 2 à 3 dagen roeren of schudden.
Na 40 dagen zeven.
Verwijder de specerijen, giet de vloeistof en de walnoten terug in de kuip.
Voeg suiker toe en houd het mengsel donker en koel.
Na 40 dagen nog een keer zeven en de likeur in kleinere flesjes gieten.
De walnootlikeur kan nu al worden geproefd.
De smaak wordt echter aanzienlijk beter naarmate de bewaartijd langer wordt!

Bron: kraut & rüben

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug