Vlierbloesemsiroop - I

vlierbloesemsiroop (4K)

  • 20 tot 40 schermen
  • 80 g citroenzuur
  • 1 kg rietsuiker
  • 1 à 2 citroenplakjes
  • 1½ kokend water

Dit alles in een grote fles of pot doen
Afgedekt 5 dagen laten staan maar wel elke dag even roeren.
Na de 5 dagen alles zeven en dan in schone flessen doen.
Verdunnen met water of spa rood waar wat bubbels inzitten.
Maar ook nog koude pepermuntthee erdoor is lekker fris.

Bron: Wieringer Akker


Vlierbloesemsiroop - II

vlierbloesemsiroop (4K)

  • 1 l water
  • 1 kg suiker
  • 25 g citroenzuur
 
  • 150 g vlierbloesems
  • 1 cl alcohol, 80 %

Kook het water met de suiker en laat het lichtjes afkoelen.
Maak intussen de vlierbloesems voorzichtig schoon.
Meng de bloesems en het citroenzuur in het suikerwater.
Laat het mengsel 3 dagen trekken op een donkere, koele plaats.
Maak de flessen klaar om te bottelen.
Leeg de vlierbloesemsiroop door een zeef en vul vervolgens in de flessen.
Alvorens de flessen te verzegelen, breng een paar druppels alcohol aan en steek ze aan.

Tip
Dit vlierbloesemsirooprecept is geschikt als uitgangspunt voor een vlierbloesemlikeur.

Bron: ichkoche

Terug